NK RUDAR Klub

Klub

Nogometni klub “Rudar” Mursko Središće osnovan je 1945 god. Iako se nogomet u Murskom Središću igrao i puno prije između dva svjetska rata. Ispočetka se igrao sporadično na različitim mjestima da bi današnje igralište bilo izgrađeno na mjestu gdje su građani vadili “šuder” za izgradnju svojih kuća. Tako je i nastao današnji naziv igrališta kraj Mure Šuderka.

Ime Rudar povijesno je ime “serjojnskog ” kluba kojeg s ponosom nosi u čast rudara i rudarskih jama koje su cijelo stoljeće sve do 1972. god. predstavljali glavnu  gospodarsku granu M.Središća. Rudarenje je jednostavno bilo način života ovoga kraja.

Povijest kluba kazuje kako su  igrači-rudari imali posebne povlastice i to na način da su radili samo jednu jutarnju smjenu kako bi imali dovoljno vremena za terning.

Seniorska momčad “Rudar”  gotovo cijelo vrijeme od svog osnivanja pa do danas igrala je značajnu ulogu i međimurskom nogometu pa i šire. Danas se sve više pažnje posvećuje mladima koji kroz školu nogometa postaju pravi nogometaši i ljudi.

Od  2001 – 2011 godine trajao desetogodišnji intenzivni ciklus ulaganja u klupsku infrastrukturu pa su u tim godinama obnovljene svlačionice , dograđene klupske prostorije, izgrađena nova ograda te podignuta rasvjeta . Sve to odrazilo se i na takmičarskom planu pa tako dolazi u sezoni 2013/14 do najvećeg uspjeha kluba u povijesti plasmanom u 3.HNL.  Nakon reformiranja te lige Rudar se danas takmiči u 3.NL – sjever(4 rang natjecanja). Danas je klub okrenut stalnom napretku kako u infrastrukturnom tako i takmičarskom dijelu uz potporu Grada M.Središća kao i mnogih gospodarskih čimbenika.