RUDAR KRENUO SA PRIPREMAMA

Jučer u subotu 23.01.2016. NK Rudar započeo je pripreme za nastavak sezone 2015/16.  Ljubitelji kluba , a i šira javnost upoznati su da trenersku palicu ima Smiljan Liklin. uvodna19 Iako mnogi već to znaju u par crtica  upoznati ćemo vas sa njegovim dugim djelovanjem u klubu. Svoj nogometni put započeo je u Rudaru kao 12-godišnjak i to u juniorima jer u to vrijeme nije bilo svih nižih kategorija kao danas. Nakon igračke karijere posvetio se radu u klubu i to u UO kluba, a zadnjih 10 godina vrši i funkciju tajnika. Prije tri godine  svoju aktivnost proširio je i na funkciju sportskog direktora kluba. Kao trener posjeduje A licencu, a u klubu su to odlično znali iskoristiti te su uvijek kad je trebalo vaditi „vruće kestenje iz vatre „ tu iskoristili Smiljana i to uspješno. Sad je konačno dobio satisfakciju i otvorene ruke kao trener (zasluženo) da vodi seniorsku ekipu  Rudara. Na prvom ovom treningu postavili smo mu samo par pitanja kako bi se upoznali sa momentalnim stanjem u klubu.

Gospodine Liklin koji su Vam ciljevi u narednom periodu  sa ekipom Rudara? 

Osnovni ciljevi sa ekipom su da i dalje djelujemo homogeno igramo fer i korektno te da postignemo čim bolje rezultate  u što sam uvjeren  s obzirom na kvalitetu ekipe.

Što smatrate pod tim čim bolje rezultate ? 

Cilj nam je apsolutno biti na vrhu ljestvice i to najviše što se da. 

Kako ste zadovoljni sa fondom igrača i njihovom kvalitetom ? 

Fond igrača zadovoljava kao i njihova kvaliteta. Kostur ekipe ostao je nepromijenjen na raspolaganju  imam dvadesetak igrača , a pristupio nam je  Nikola Goričanec iz Donjeg  Koncovčaka. U klub se nakon kratkog izbivanja vratio Matija Zadravec.

Klub su napustili Luka Čalopa i Alen Horvat (opaska autora).

Kakav je plan priprema i pripremnih utakmica? 

Do početka prvenstva trenirati ćemo 4 puta tjedno plus utakmica  vikendom. Ugovorili smo već nekoliko prijateljskih utakmica i to slijedećim redom:

31.01.2016.  u Jurovcu sa Bratstvom

07.02.2016. sa Murom Hlapičina u M.Središću

13.02.2016. u Odrancima  sa ekipom Odranci

21.02.2016. sa  V.Polanom u Velikoj Polani

27.02.2016. sa Trmejnikom iz Kuzme

06.03.2016. Počinje prvenstvo i Rudar u prvom kolu proljeetnog prvenstva gostuje kod ekipe Međimurca iz Dunjkovca.( na jesen u Središću susretje završio bez pobjednika 1:1)

I što reći na kraju navijačima? 

Na kraju bih se zahvalio svim našim sponzorima, navijačima posebno koje bih ovim putem zamolio da nas i dalje prate na utakmicama, a mojim dečkima zaželio puno sreće čim manje ozljeda i čim više sportskog zadovoljstva . Veliki pozdrav čitateljima Muralista.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)