NK RUDAR Novosti PRVI PORAZ RUDARA I SRAMOTNO SUĐENJE DRAGUTINA PAJTAKA

PRVI PORAZ RUDARA I SRAMOTNO SUĐENJE DRAGUTINA PAJTAKA

PRVI PORAZ RUDARA I SRAMOTNO SUĐENJE DRAGUTINA PAJTAKA post thumbnail image

Dva su osnovna razloga za prvi poraz Rudara u Nedelišću. Prva je nešto slabija igra nego u prijašnjim kolima i drugo apsolutno najslabiji pojedinac na terenu glavni sudac utakmice Dragutin Pajtak iz Malog Bukovca. Rudar nije ušao u utakmicu agresivno i brzo kako smo navikli , no moramo istaknuti da je i sudac Pajtak od prve minute pokazao tko će ove nedjelje izaći kao pobjednik iz ovog međimurskog derbija. Što se same igre tiče možemo je nazvati dosta  nervoznom i rastrganom čemu je uveliko pridonosio i vrlo slab sudac stalno sjeckajući igru.

NEDELIŠĆE : Košir , T.Pintarić(N.Pintarić , Levačić , Čižmešija (59.Vizinger Filipović , Bađari , Horvat (68.Vrućina) , Slunjski , Mesarić , Međumurac (85.Marčec) pričuve : Novak ,M.Pintarić , Kosir , Marčec , Vizinger , Poljanec , Vrućina trener : Željko Vukšić

RUDAR : Rajf , Šardi ,Vuri , Vurušić ( 73.Podgorelec) ,Horvat ,D.Šoltić , Novak , Balaž(H.Knežević ), Čalopa ( 69. Berdin), N.Šoltić ,M.Šoltić pričuve :Končić , H.Knežević ,Podgorelec ,Radiković , Berdin , V.Knežević trener: Vladimir Pavleković

Suci: Dragutin Pajtak , Kristijan Šantavec ,Siniša Fajfarić delegat ; Petar Krhač

strijelac: 24.min. Filipović

gledatelja : 350
Domaćini su u vodstvo došli u 24.min nakon što je lijepim udarcem sa 18 metara pogodio Mladen Filipović. Pokazalo se da će to biti i konačni rezultat utakmice , iako je Rudar u 79.min.imao čak pet prilika u jednom napadu. Prvo je lopta pogodila prečku , pa su domaćini tri put izbijali loptu sa gol linije da bi na kraju udarac prema golu završio za par centimetara kraj stative. I tako je utakmica što se rezultata tiče završilo pobjedom domaćina od 1:0. Što reći o glavnom sucu , osobi obučenu u sudačku odoru koja je svakim svojim zviždukom davala do znanja da će on odlučiti utakmicu , a ne igrači na terenu. Teško je pobrojiti sve pogreške suca Pajtaka pe ćemo se zadržati samo na onim koje su utjecale na igru i rezultat. Prije svega sudio je ne dozvoljavajući da se razvije igra stalno sjeckajući igru. Nevjerojatna se čini činjenica da je tijekom cijelog susreta uspio za Rudar svirati kakvih desetak prekršaja , dok o prekršajima u korist domaćina i ne govorimo.
unnamed-24Ni košarkaški suci to ne bi radili. Uzeo je dva puta loptu Rudaru zbog navodno nepravilno izvedenih auta, vraćao lopte dok su htjeli ubrzati igru kod prekršaja i stalno nešto objašnjavao. No kad u 57.minuti nije vidio odguravanje Međumurca Borisa Vurušića sa dvije ruke od čega pada na zemlju i zato dobiva žuti karton. Interesantno Međumurac nije dobio nikakvu pa čak ni usmenu opomenu. Svašta. Još veću blamažu uradio je pred sam kraj susreta kada udaranje T. Levačića u lice otvorenom šakom koji na travu slaže D. Šoltića nije sankcionirao nikakvom kaznom. Tada nastaje gužva na terenu , a svemu je tome doprinio on svojim domaćinskim i nekorektnim suđenjem. Tada sa klupe opet u igralište neku svoju pravdu dolazi dijeliti Međumurac , ali ni to Pajtak nije htio vidjeti.
Domaći gledatelji su se zabavljali na račun gostujuće iziritirane publike i čestitke njima što su sve to uspjeli izdržati bez nekog većeg incidenta. Svakako je zanimljivo bilo čuti i neke domaće navijače koji su izjavili da se srame takve pobjede. Međutim čuli smo i riječi kako se nakon ne baš uspješne serije domaćin i samo šest osvojenih bodova znalo da će doći suditi Pajtak sa svojom ekipom da to riješi. I gle čuda došao i riješio. Ima čovjek muda . Zanimljivo će biti i kakovo će izviešće napisati delegat Petar Krhač s obzirom da neće moći reći da nije vidio jer se sve to događalo u njegovoj blizini. Ne vjerujemo puno da će se desiti nešto posebno jer ruka ruku mije , a bitno da se sve sakrije. U svakom slučaju o takvom suđenju i delegiranju svakako bi morao brigu povesti i Mijo Horvat povjerenik za suđenje i još jednom za kraj samo pitnje zašto ovaj međimurski derbi nisu sudili međimursku suci kao i ove do sada koje je Rudar igrao ?

Rudar i sam snosi dio krivice za ovaj poraz koji će čim prije morati zaboraviti i okrenuti se novim susretima. Iduće nedjelje Rudar dočekuje Naprijed iz Cirkovljana.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

Preuzeto sa www.muralist.hr

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Related Post