NK RUDAR ŽELI U 3. HNL – GRAD M. SREDIŠĆE OSIGURATI ĆE ZNAČAJNIJA SREDSTVA

Zbog odličnih ostvarenih rezultata 1. ekipe nogometnog kluba „Rudar“ održan je sastanak između uže uprave nogometnog kluba „Rudar“ i gradonačelnika Dražena Srpaka, na temu planovi za iduću natjecateljsku sezonu. Gradonačelnik pohvaljuje rad uprave nogometnog kluba, a još više uspjehe koje postižu igrači 1. ekipe. U klubu se također natječe 6 mlađih kategorija koje su također vrlo uspješne. Zahvaljujući voditelju nogometne škole Kristijanu Antoloviću i naročito odličnom odazivu roditelja djece koje se takmiče, mogući su takvi rezultati.unnamed3

Uprava nogometnog kluba, a i vodstvo škole nogometa zadovoljno je sa suradnjom Grada Mursko Središće, te su gradonačelnika upoznali sa planovima za sljedeću natjecateljsku godinu. Obzirom što je 1. ekipa nogometnog kluba „Rudar“ 1. na tablici, te što je izgledno da tako i završi natjecateljska godina, izgledno je da će 1. momčad Rudara biti u prilici igrati kvalifikacije za 3. HNL i time moguće postati članom te lige. Obzirom na puno zahtjevnije i skuplje natjecanje u toj ligi potrebito je, prije nego u taj projekt krenu, osigurati realno financiranje. Gradonačelnik se slaže da sve treba postaviti na realne osnove i kao dugogodišnji sportski djelatnik razumije da je bit natjecanja što bolji uspjeh i plasman na tablici i kada netko osvoji 1. mjesto i kada se igrači izbore za isto sa puno truda i znoja moraju dobiti priliku igrati u kvalitetnim ligama, a naročito što time prezentiraju svoj grad.

Dogovoreno je da će Grad Mursko Središće osigurati značajnija sredstva kako bi, ako se taj uspjeh ostvari, nogometni klub „Rudar“ bio u mogućnosti zaigrati u 3. HNL.

Grad Mursko Središće će i nadalje pomagati ostalim sportskim udrugama i nitko zbog eventualnog većeg financiranja 3. lige neće dobivati manja sredstva.

Svaki sportski uspjeh, bilo pojedinačnog ili momčadskog sporta, u našem gradu nas posebice raduje, te će po prvi puta ove godine biti nagrađeni najsportaš pojedinačno i naj momčad.

(GMS)

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)