LAPORNIKI DOBILI SVJETSKI TRAVNJAK!

Kao što smo javili odmah nakon završetka proljetnog dijela natjecanja krenulo se u obnovu igrališta NK Rudara tj. njegove zelene površine. Igralište, jedino koje koriste igrači za treninge i utakmice jer odgovarajućeg pomoćnog nemaju, godinama je podnosilo velika opterećenja korištenjem od strane velikog broja nogometaša u koje spada i nekoliko ekipa Rudarove škole nogometa. Sve je to dovelo do oštećenja travnjaka pa se sanacija nametnula kao nužna i hitno potrebna.

Sada je travnati pokrov promijenjen i to od strane iste firme iz Zagreba koja je obavila slične poslove na igralištu NK Poleta iz Svetog Martina za potrebe hrvatske nogometne reprezentacije koja se tamo nalazila na pripremama. Tako je igralište prozračeno, popjeskano, izravnano te je posijana nova trava. Ona dobro raste pa do 01. kolovoza preostaje samo njeno  zalijevanje i košenje kako bi teren bio spreman za novu natjecateljsku sezonu.

Ovime NK Rudar dobiva igralište svjetske kvalitete s obzirom da su već ranije riješili drenažu i sustav odvodnje pa će tako u narednom periodu nogometašima pružati puno veću kvalitetu i zadovoljstvo nego što je to bio slučaj do sada.

(R. Tomanić)

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)