U ZADNJIM MINUTAMA D. ŠOLTIĆ I BERDIN SRUŠILI POLET

Pred petstotinjak gledatelja odigran je veliki susjedski derbi Rudara i Poleta. Prisustvovali smo manje-više ravnopravnoj utakmici sa ipak nešto više  inicijative domaćina.

Oprezno su u utakmicu ušle obje ekipe više brinući se o svojim vratima nego o tome kako postići zgoditak orijentirajući se  na brze kontranapade.  U takvom  nazovimo ga ispitivanju snaga proteklo je cijelo prvo poluvrijeme te su gledatelji ostali pomalo razočarani ne vidjevši ni jedan pogodak. I u drugom dijelu utakmice prisustvovali smo presliki prvog dijela , a utakmica je razriješena u samom finišu kada Rudar sa dvije odlične  brze protuakcije postiže zgoditke.
U 85.minuti utakmice odlično proigravanje Berdina prema D. Šoltiću koji takve prilike ne propušta i dovodi Rudar u vodstvo od 1:0. Minutu kasnije u 86. D. Šoltić uzvraća asistenciju Berdinu te ovaj iz blizine zakucava loptu u mrežu za konačnih 2:0.
uvodna-43
Rudar je nastupio praktički sa jedanaest igrača s obzirom na bolnicu koja u zadnje vrijeme vlada u svlačionici Rudara. Klupa je bila veoma kratka jer su na njoj sjedila dva vratara Končić i R.Rajf , te dvojica ozlijeđenih Novak i Vurušić . Ako njima pridodamo još ozlijeđene Podgoreleca, Goričanca i Balaža te kartoniranog Radikovića vidimo u kakvim je problemima bio trener domaćih S. Liklin kod sastavljanja ekipe.

Zato ova pobjeda Rudara ima  još veći značaj jer izborena je zaista pod dosta teškim okolnostima. Polet se predstavio  kao vrlo čvrsta i kompaktna ekipa, no čini nam se sa premalo učinkovitosti prema protivničkim vratima.  Pobjeda Rudara sasvim zaslužena  i ono što nam se  posebno svidjelo, izborena u zaista fer i korektnoj igri  obaju sastava. Sve pohvale i brojnim gledateljima jer tijekom cijelog susreta , a i kasnije nije bilo ni jednog incidenta  već samo  zajedničko druženje.

RUDAR-POLET    2:0 (0:0)

MŽNL ČK-VŽ                                                                                                   28.kolo 

28.05.2016. M.Središće                                                               Igralište Šuderka

Suci :  P.Kolarić ,Horvat , Šupljika                                 delegat: Hozjak Dragutin

Strijelci : 1:0 85.D.Šoltić  2:0 86. Berdin

Gledatelja: 500

RUDAR:

M.Rajf,Levačić,Šardi ,V.Knežević(72.Novak) ,Vuri ,H.Knežević ,D.Šoltić ,Zadravec N.Šoltić , Berdin , M.Šoltić pričuve: Vurušić , Končić ,Novak R.Rajf trener :Smiljan Liklin

POLET:

Novak ,Sakač (86.Vršić ) , Radiković ,Žganec ,Šoštarić ,A.Goričanec(58.Ferlin), Barat ,D.Goričanec,Turk ,Cvetković , Zadravec ( 67.Karlovčec) pričuve: Perčić ,Karlovčec ,Vršić ,Ferlin, Srša ,Novinšćak ,Koprivec  trener : Goran Makovec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Preuzeto sa www.muralist.hr

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)