SIGURNA POBJEDA RUDARA

Nakon odlične partije u N. Marofu Rudar je tražio potvrdu tog rezultata kao i kvalitetu podizanja igre i efikasnosti tražio u domaćem susretu sa ekipom Jalžabeta , kojoj baš u ovoj sezoni ne cvjetaju ruže. Utakmicu su započeli malo bojažljivo, tek su ih dvije dosta solidne prilike gostiju malo probudile . Naime u prvoj situaciji vratar Rajf dobro reagira  i brani udarac gostiju iz neposredne blizine dok u drugoj situaciji netko od obrambenih igrača izbacuje loptu na njezinom putu prema mreži Rudara.

img_0477-1024x683I tada počinje igra Rudara u kojoj se stvaraju prilike, ali i promašuju. Jedini zgoditak za 1:0  u prvom dijelu postiže Boris Vurušić nakon brze akcije domaćih te odmjerenim udarcem u 16. minuti sa nekih 15-tak metara šalje loptu iza nemoćnog vratara gostiju Špicera. Do kraja poluvremena laporniki stavraju prigode, ali i promašuju tako da  gosti mogu biti sretni što su na odmor otišli samo sa jednim zgoditkom zaostatka.

Drugi dio utakmice  domaćin započinje  punom ofenzivom tako da su gledatelji očekivali čim raniji drugi zgoditak  kako ne bi morali strepiti  od kakvog zalutalog „metka“ u mreži Rudara. Sve te dileme otklonio je u zadnje vrijeme vrlo borbeni i ponajbolji igrač Rudara Dario Šoltić koji u razmaku od deset  minuta u 65. i 75. postiže zgoditke i utakmicu dovodi u mirne vode za domaćina.

img_0474-1024x683Imao je Rudar još pokoju prigodu do kraja utakmice pa da su jedni i drugi iskoristili svoje prigode rezultata bi bio sigurno 7-8 golova razlike za domaćina. Konačan rezultat od 3:0 i apsolutno zaslužena pobjeda domaćina zadovoljila je  domaće navijače, a Rudar odvela u gornji dio ljestvice gdje po vrijednosti i spadaju. Imali smo osjećaj da je na današnjoj utakmici  Rudar igrao onoliko kliko mu je trebalo , te da još uvijek postoje velike rezerve za još bolju igru.Nakon nekompletnog 12.kola Rudar se momentalno nalazi na 5.mjestu s tim da bi nakon  kompletiranja kola mogao koje mjesto izgubiti što je apsolutno dobar pokazatelj  o napredovanju u formi same ekipe. Iduće 13. kolo kolo Rudar  igra 13.11.2016.godine u 13,30 sati kod posljednje plasirane ekipe Zadrugara iz Hrastovskog. Ako se zadrži ova razina forme kao i pristupa i ozbiljnosti  sa tog gostovanja mogle bi se čuti po navijače Rudara lijepe vijesti te daljnji napredak na prvenstvenoj ljestvici.

img_0487-1024x683

RUDAR – JALŽABET     3:0 (1:0)

ŽMNL ČK-VŽ             Igralište Šuderka  M.Središće  05.11.2016.god          12.kolo 

Rudar – Jalžabet  3:0 (1:0)                 gledatelja 150                          početak: 14,00 

Suci:     Nikola Jelić , Vladimir Kapeš , Darko Vitez          delegat:Zoran Hajdinjak 

Strijelci: 1:0 16.min. Vurušić  2:0 65.D.Šoltić 3:0 75.D.Šoltić

RUDAR: Rajf ,De.Levaćić ,Mikulić (81.Balaž),Vuri,Vurušić(81.H.Knežević),D.Šoltić, Novak ,N.Šoltić ,Radiković(68.Dan.Levaćić),Horvat ,M.Šoltić pričuve:Končić, Šardi , V.Knežević ,Dan.Levačić ,H.Knežević ,Zadravec ,Balaž trener: Nikola Goričanec

JALŽABET: Špicer ,Žugec ,Levatić ,Hruško ,Pomper N. ,Šamarija(46.Bručić) ,Friščić, Sakač,Car ,Janović(69.D.Pomper), Dušak pričuve:Deduš , Horvatić ,Bručić , D.Pomper  trener: Damir Lacko

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Preuzeto sa www.muralist.hr

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)