POLET NANIO DRUGI UZASTOPNI PORAZ RUDAR

Već jedno duže vrijeme ekipa Rudara  nije doživjela dva poraza za redom. Nakon poraza na svom terenu od Plitvice doživjela je poraz i u međumjesnom derbiju sa ekipom Poleta iz Svetog Martina na Muri. Prije svega treba istaknuti apsolutno zasluženu pobjedu domaćina koju su u susret unijeli volju, srce , a očito pokazali i ljubav prema klubu za koji nastupaju.

Nije nam jasno što se dešava sa ekipom Rudara koja na samom terenu djeluje dosta nonšalantno i  nevoljno. Ekipa koja ima kvalitetu mora shvatiti da bez dovoljnog angažmana, borbe i volje  za pobjedom do nje neće biti lako doći. Ne želimo držati neka moralna predavanja , ali sigurno da ono na što smo upozoravali nakon Gojanca, da bez apsolutno maksimalno angažiranog pristupa utakmici  nikoga se ne može pobijediti na ime ,a to se ostvarilo i na ovoj utakmici.

Na ono što još treba upozoriti sigurno je i kratka klupa te se odmah osjeća neigranje nekih standardnih pojedinaca. Da li je ponuda za mogućnost igranja u višem rangu psihološki toliko utjecala na igrače da to više nije ista ekipa od pred par kola ne znamo, ali se struka svakako mora pozabaviti time iako ni ona nije bezgriješna što se tiče ova dva uzastopna poraza. Ispred ekipe Rudara su još dva kola i treba učiniti sve da se ekipa trgne iz letargije i vrati  na put pobjeda.

Utakmica  sa Poletom u prelijepom ambijentu sa oko 500 gledatelja bila je dosta nervozna i rastrgana od strane obiju ekipa.  Bez obzira na to nije bilo baš previše grubih startova osim jednog kada je domaći  igrač  Goričanec sa leđa startao na gležanj Šardija te je ovaj zbog toga morao napustiti igru u poluvremenu. Bez njega je obrana Rudara djelovala puno ranjivija i propustljivija.

I danas je Rudar bio taj koji je dominirao , imao posjed lopte, ali što im je to vrijedilo kad su u završnici bili izrazito neefikasni.

IMG_7483U 9. minuti utakmice u prvom napadu na gol Rudara Polet koristi njihovu grešku te preko M. Karlovčeca dolazi u vodstvo od 1:0. D. Šoltić poravnava rezultat na  1:1 u 16.minuti i tim se rezultatom odlazi na odmor. Drugi dio utakmice prolazi u dosta ravnopravnoj utakmici gdje Rudar ima inicijativu i šanse  dok domaćini čekaju na pogrešku Rudarovaca. U 82. minuti su je dočekali te nakon brzog kontranapada i lijepog ubačaja  sa desne strane Goričanec lijepom udarcem  glavom zabija za 2 : 1 i time domaćinu donosi zaslužena tri boda.

Suca Dubravka Pavlića vidjeli smo i u boljim izdanjima , ali ono što posebno treba naglasiti da niti jednom svojom odlukom nije utjecao na rezultat. Dosta teško je voditi ovakve derbije pa iako je imao nekih pogrešaka u procjenama  prekršaja utakmicu je odsudio sasvim solidno. Rudara sad čekaju dvije utakmice. Slijedeći vikend domaćini su ekipi Graničara iz Kotoribe koja ih je izbacila iz Kupa na njihovom terenu, a nakon toga odlaze u goste vodećoj ekipi Jalžabeta vjerojatnom jesenskom prvaku lige.

NK POLET – NK RUDAR 2:1  (1:1) 

POLET: P.Novak ,M.Novak ; Karlovčec , Radiković , Jurović ,adravec , Goričanec ( od 90. Srša) , Barat , Ferlin ( od 90. Novinšćak) , Vršić , Cvetković pričuve: Perčić ,Srša , Šardi  , Koprivec , Novinšćak trener: Mihael Lajtman 

RUDAR: Rajf ,Levačić ,Šardi ( od 46. H.Knežević) , Vuri , Horvat (od 82.Balaž) ,D.Šoltić ,Novak ; Čalopa , N.Šoltić , Berdin , M.Šoltić8 od 77. V.Knežević) pričuve : Končić , H.Knežević , V.Knežević , Balaž trener:  Vladimir Pavleković 

Suci :  Pavlić , Kapeš ,Rohtek (svi Varaždin)  delegat :Toplek( Nedelišće)

Strijelci : 1 : 0  9.min Karlovčec  1:1  16.min D.Šoltić  2:1 82.min Goričanec

Gledatelja :  500 

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)
Preuzeto sa www.muralist.hr

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)