NOGOMETNA KRAĐA U NEDELIŠĆU!

Već po tradiciji kada su u pitanju susreti Rudara i Nedelišća uvijek se oko tih utakmica vuku repovi , najčešće zahvaljujući  onima o kojima bi se najmanje moralo govoriti , a to su suci. Ni ovaj susret nije bio izuzetak  jer sigurno će se o sudačkoj odluci 1. pomoćnog suca Mire  Hantaka iz Vinicejoš jedno vrijeme razglabati naročite sa strane ekipe Rudara. Naime u 93. minuti poništio  jesasvim regularan zgoditak Vurija zbog navodnog zaleđa. Ne znamo zašto i kome to treba jer tako drastično oštetiti jednu ekipu  bez ikakvog povoda zaista nikome nije potrebno. Takvo nešto može se nazvati samo nogometnom krađom , a za to se mora odgovarati.

uvodna

Kakve će sankcije snositi sudac ne znamo no uvjereni smo da će opet biti po onome „ruka ruku mije“. Jer već sam izvještaj delegata Slavka Vodopije ide u tom smjeru. Njemu je važno da je vidio da gostujući navijači polijevaju i pljuju suce ( da se razumijemo to svakako treba sankcionirati i niko ne opravdava navijače Rudara) , ali o spornoj situaciji donosi solomonsko rješenje i priklanja se odluci sudaca iako je svima jasno da se  radi o velikoj pogrešci suca, da li namjernoj ili ne,  veliko je pitanje. Prije namjernoj nego ne.

Inače u Rudaru su i prije utakmice bili upozoreni da se radi o sudačkoj trojki koja će se baš tako ponašati kako se na kraju i je , pa su zato poslali i svog snimatelja na utakmicu , te su svi ti momenti snimljeni. Poslije utakmice razgovarali smo sa dosta sudaca i delegata koji su prisustvovali na toj utakmici i svi su potvrdili da zaleđa nije bilo. No pustimo suce onima koji  su zato nadležni , a mi se okrenimo onom ljepšem sportskom  što se dešavalo na toj utakmici.

img_7666-1024x683

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji domaćina Nedelišća i Rudar može biti sretan što je ono završilo samo 2:0 za ekipu Nedelišća. Najviše zasluga za to ima vratar Rajf koji je sa  nekoliko odličnih obrana spriječio da utakmica nije bila riješena već u prvih 45 minuta. Rudar  je igrao loše i ne znamo koje opravdanje bi bilo za tako lošu igru. Po nama ono ne postoji.

Domaćin je u vodstvo došao već u 3.minuti i to zgoditkom odličnog Borisa Kosira koji je bio veliki problem za stoperski par Rudara Vuri, Šardi. U 30. minuti Goran Međumurac povećava vodstvona 2:0  i to je bio kraj prvog dijela te zasluženo vodstvo domaćina koje moglo biti i izraženije kako smo već prije izvijestili.

img_7653-1024x683

Drugo poluvrijeme sasvim druga priča. Rudar ravnopravan, ali puno opasniji prema domaćim vratima , dok domaćini očito ostaju bez snage i inicijativu prepuštaju gostima. Rezultat toga je i smanjenje rezultata na 1:2 u 76.minuti , a strijelac zgoditka bio je  Alen Horvat.

Do kraja utakmice Rudar ima laganu dominaciju , a domaćini spretno koriste sudačku blagonaklonost i odugovlačenjem  „kradu“  vrijeme za igru. Rudar tako ostaje na 8 bodova i sada se stvarno treba dobro pripremiti za idući vikend i utakmicu sa Plitvicom iz Gojanca  jer zadnji je trenutak za upisivanje bodova.

NEDELIŠĆE – RUDAR    2:1 /2:0/

01.10.2016.godine , Nedelišće                                  Igralište Trate             7.kolo

Suci: Denis Buden , Miro Hantak , Ivica Svetec              delegat:    Slavko Vodopija

Strijelci:  1:0 3.min.Kosir 2:0 30.min.Međumurac 2:1 76.min. Horvat

Gledatelja: 250

NEDELIŠĆE:  Kocijan , Pintarić ,Kosir, Branilović ,Filipović(61.Špicar) , Marčec ,Horvat ,Slunjski , Mesarić ,Međumurac (89.Zadravec) ,Bađari ,pričuve:

Novak,Vibovec , Špicar ,Vrček ,Zadravec  trener: Željko Vukšić

RUDAR:  Rajf ,Den.Levačić ,Šardi ,Mikulić(88.H.Knežević) ,Vuri .Vurušić (61.N.Šoltić) ,Dan.Levačić , D.Šoltić ,Novak ,Horvat ,M.Šoltić pričuve:  Končić , V.Knežević ,H.Knežević ,Zadravec ,Balaž ,N.Šoltić trener: Nikola Goričanec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)
Preuzeto sa www.muralist.hr

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)