BLAMAŽA RUDARA U DONJEM KUĆANU – NAVIJAČI OGORČENI

Rudar je zasluženo poražen u Donjem Kućanu sa 4:3 u utakmici  gdje je prikazao  izrazito lošu igru. Moraju se zapitati igrači Rudara gdje su i fizički i psihički bili cijelo  prvo i veći  dio drugog poluvremena. Poraz kao poraz nije problem niti je prvi niti zadnji , ali odnos prema  samoj igri ,protivniku , svojim navijačima pa i suigračima  za svaku je osudu. Znamo da će se neki od igrača naći uvrijeđeni  , ali zbog takvog pristupa i  odnosa za njihovu igru  na današnjoj utakmici možemo samo reći da je bila katastrofalna. Ne pamtimo kada je zadnji put Rudar doživio takvu blamažu kao na ovoj utakmici sa osrednjom ekipom Zelengaja  naročito u prvom djelu utakmice.

02-29

Na terenu je u tom dijelu postojala samo jedna ekipa , a to je bio domaćin. Sa tri zgoditka torpedirao je anemičnu ekipu Rudara. Na lak i jednostavan način dolazio je domaćin do prilika za gol i uglavnom ono što je uputio u vrata završilo je u mreži. Nije tome razlog što je tamo ovaj puta bio mladi  Končić već razlozi koje smo prije naveli. Sa dva zgoditka Mlakara i jednim Vugrinca domaćin zasluženo dobiva prvi dio sa 3:0. Ponadali su se navijači Rudara koji ni ovaj puta nisu izostali da će drugi dio  probuditi uspavane „lapornike“ , no već u 59.minuti još jednim zgoditkom Mlakar povećava vodstvo na 4 :0. To kao da je malo probudilo ekipu Rudara i u roku 17 minuta postiže tri zgoditka  D.Šoltić dva i  Vurušić jedan te dolazi na minimalni zaostatak. No dalje od toga nisu mogli iako su zato imali još petnaestak minuta , a domaćini su bili na izmaku snaga. 4:3  konačan je rezultat utakmice i zaslužena pobjeda domaćina koji su u utakmicu unijeli više srca i volje za pobjedom.

U ekipi Rudara igrači moraju shvatiti da nisu oni ni Bayern ni Barcelona da se za svaki gol, bod  mora ginuti na terenu. Nadajmo se da će nakon ove utakmice svi zajedno izvući neke pouke te  dalje krenuti onim istim žarom i igrom kakvu su pružali u posljednje dvije sezone.

zelengaj-rudar-4-3-050-1024x768

I na kraju da ponovimo riječi jednog velikog navijača Rudara : „ Ne boli nas poraz jer i on je sastavni dio igre, ali boli nas takav odnos jer  mi navijači dolazimo na sve utakmice bez obzira gdje se igraju i nije nam lijepo vidjeti ovakav odnos igrača. Da bi došli na ovu utakmicu vozite se 40 km u jednom smjeru ,potrošite vrijeme i novac pa da barem onda vidimo želju i zalaganje  , pa neka onda bude i poraz , ako je protivnik bolji ali ovako……“.

 

ZELENGAJ – RUDAR    4:3 /3:0/

MŽNL ČK-VŽ                                                                           Donji Kućan , 27.08.2016.

Igralište : Zelengaj                                                                 gledatelja : 130

Suci: Dario Srnec , Bruno Brljak , Boris Jaovljev

Strijelci: 1:0 16.Mlakar 2:0 29.Mlakar 3:0 41.Vugrinec 4:0 59.Mlakar 4:1 61.D.Šoltić 4:2 75.D.Šoltić4:3 77.Vurušić

ZELENGAJ:  Vuković , Vrček (od 90.Šipek), Martinez ,Mihalić ,Žitnjak ,Mlakar, Vrbek ,Vugrnec ,Vrbanić(80.Cikač) , Ismajlovski , Soldatek (od 78. Hudoletnjak) Pričuve: Vrbanić ,Fridelj,Hudoletnjak ,Cikač ,Šipek , VrbanićH. Trener: Đuro Kolonić

RUDAR: Končić , Den.Levačić ,Šardi ,Vuri , Vurušić ,Dan. Levačić (od.61.H.Knežević) , D.Šoltić , N.Šoltić , Radiković( od.80 Novak) , M.Šoltić pričuve: V.Knežević ,H.Knežević ,Novak ,Podgorelec , Balaž trener:Nikola Goričanec

(tekst i foto Z. Rihtarec)

Preuzeto sa www.muralist.hr

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)